Hledat Menu

Jaké je klima v Afghánistán?

Současné klima Afghánistán se vyznačuje průměrnými měsíčními teplotami, které se během dne pohybují od maxima 29°C do minima 7°C. Průměrná roční teplota je kolem 18°C. V noci se teploty během chladných měsíců pohybují kolem -4°C a v teplejších měsících kolem 14°C.

Nejvyšší teplota v Afghánistán za posledních 10 let byla 44°C v Červen 2023. Nejnižší denní teplota byla -13°C v Únor 2016.

Ročně v Afghánistán spadne průměrně 450 mm srážek. Z toho přibližně 49 cm připadá na sněžení. Pro srovnání, Česko přijme 590 mm srážek ročně.

Klima Afghánistán je založeno na údajích o počasí z Kabul. Jiné lokality mohou mít odlišné počasí. Můžeš zobrazit všechny destinace v Afghánistán pro kompletní přehled o klimatu.

Podívej se na počasí pro Afghánistán Chevron

Nejlepší čas kdy jet do Afghánistán?

Nejlepší čas na návštěvu Afghánistán za slunečného počasí je Květen do Říjen. V této době jsou teploty příjemné a srážky nejsou příliš časté, což je ideální doba na návštěvu Afghánistán. V ostatních měsících je příliš mnoho srážek nebo teploty nejsou ideální pro návštěvu, pokud máte rádi slunečné a příjemné počasí.

Levné dovolené do Afghánistán Link

Klimatická tabulka pro Afghánistán

Klimatická tabulka pro Afghánistán ukazuje průměrné teploty, srážky, sníh a UV index za měsíc. Tabulka poskytuje přehled o průměrných denních a nočních teplotách v stupních Celsia, celkovém množství srážek v milimetrech, celkovém množství sněhu v centimetrech a UV indexu pro každý měsíc. Srážky jsou vždy měřeny jako voda, i když je to sníh nebo kroupy.

  Led Úno Bře Dub Kvě Čvn Čvc Srp Zář Říj Lis Pro
Max. teplota (°C) 7 9 10 13 18 25 28 29 29 22 15 10
Min. teplota (°C) -4 -2 -1 1 5 10 13 15 14 8 4 -1
Srážky
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
DropletDroplet
Droplet
Srážky (mm) 61 80 57 45 49 8,9 26 11 3,7 17 57 34
Sníh (cm) 8,0 18 13 2,6 0,9 0,2 0 0 0 0,3 2,4 2,9
UV index 5 7 8 9 10 10 10 9 9 7 5 5

Klikni na název měsíce pro více detailů o počasí, jako jsou průměry počasí za den a teploty a srážky za poslední roky v tomto měsíci.

  • Průměrná roční teplota: 18°C
  • Nejvyšší teplota: 29°C v Srpen a Září
  • Nejnižší teplota: 7°C v Leden
  • Srážky*: 450 mm za rok, průměrně 38 mm za měsíc
  • Sněhové srážky: 49 cm za rok
  • Nejsušší měsíce: 3,7 mm v Září, 8,9 mm v Červen a 11 mm v Srpen
  • Nejdeštivější měsíce: 80 mm v Únor, 61 mm v Leden a 57 mm v Březen

*Srážky jsou měřeny jako kombinace deště, sněhu a krup

Naplánuj si svou příští dovolenou

Nenech si ujít nejlepší nabídky dovolených pro Afghánistán a podívej se, co pro tebe naši partneři mají.

Průměrná teplota za měsíc v Afghánistán

Tento graf ukazuje průměrné maximální teploty za měsíc v Afghánistán. Teploty jsou uvedeny ve stupních Celsia a průměr je vypočítán na základě naměřených teplot za měsíc z posledních let.

Teplota za měsíc v Afghánistán

Průměrné srážky za měsíc v Afghánistán

Tento graf ukazuje, kolik srážek v průměru spadne za měsíc v Afghánistán. Srážky jsou vždy měřeny jako voda, i když je to sníh nebo kroupy. To usnadňuje porovnání, kolik srážek spadlo, bez ohledu na jejich formu. Množství srážek je měřeno v milimetrech a průměr je vypočítán na základě naměřených srážek za měsíc z posledních let.

Srážky za měsíc v Afghánistán

Průměrné sněžení za měsíc v Afghánistán

Tento graf ukazuje, kolik sněhu v průměru spadne za měsíc v Afghánistán. Množství sněhu je měřeno v centimetrech a průměr je vypočítán na základě naměřeného sněhu za měsíc z posledních let.

Sněžení za měsíc v Afghánistán

Průměrný UV index za měsíc v Afghánistán

Tento graf ukazuje průměrný UV index za měsíc v Afghánistán. UV index udává intenzitu ultrafialového záření a pohybuje se od 0 do maximálně 11.

UV index za měsíc v Afghánistán

Teplota za rok v Afghánistán

Tento graf ukazuje průměrnou roční teplotu v Afghánistán. Roční teplota, vyjádřená ve stupních Celsia, je průměrná teplota všech dvanácti měsíců v roce dohromady.

Teplota za rok v Afghánistán

Celkové srážky za rok v Afghánistán

Tento graf ukazuje celkové roční srážky za posledních 10 let v Afghánistán. Celková roční srážka, měřená v milimetrech, je součet srážek za dvanáct měsíců v roce.

Srážky za rok v Afghánistán

Roční množství sněhu v Afghánistán

Tento graf zobrazuje celkové množství sněhu, které napadlo v Afghánistán za posledních 10 let. Roční množství sněhu, měřeno v centimetrech, je součtem sněhu, který napadl během dvanácti měsíců daného roku.

Roční sněžení v Afghánistán

Zkušenosti s počasím v Afghánistán

Počasí v Afghánistán je průměrně hodnoceno 0 z 5 hvězdiček od 7 návštěvníků. Byl jsi v Afghánistán? Poděl se o své zkušenosti s počasím a pomoz tak ostatním návštěvníkům.

Byl jsi v Afghánistán?

Poděl se o své zkušenosti s počasím v Afghánistán.

Tvůj e-mail nebude zveřejněn v recenzi a nebude předán třetím stranám.

Průměrné měsíční počasí v Afghánistán

Klikněte na měsíc níže a podívejte se podrobně, jaké je obvyklé počasí v Afghánistán a co můžete očekávat. Na základě historických údajů o počasí v Afghánistán si můžete pro každý den v měsíci prohlédnout průměrnou teplotu, srážky, vítr a UV index.

Terug naar boven