Hledat Menu

Jaké je klima v Sabirabad?

Současné klima Sabirabad se vyznačuje průměrnými měsíčními teplotami, které se během dne pohybují od maxima 35°C do minima 10°C. Průměrná roční teplota je kolem 23°C. V noci se teploty během chladných měsíců pohybují kolem -1°C a v teplejších měsících kolem 21°C.

Nejvyšší teplota v Sabirabad za posledních 10 let byla 43°C v Červenec 2018. Nejnižší denní teplota byla -3°C v Únor 2014.

Ročně v Sabirabad spadne průměrně 1270 mm srážek. Z toho přibližně 17 cm připadá na sněžení. Pro srovnání, Česko přijme 590 mm srážek ročně.

Nejlepší čas kdy jet do Sabirabad?

Nejlepší čas na návštěvu Sabirabad za slunečného počasí je Duben a Červen do Září. V této době jsou teploty příjemné a srážky nejsou příliš časté, což je ideální doba na návštěvu Sabirabad. V ostatních měsících je příliš mnoho srážek nebo teploty nejsou ideální pro návštěvu, pokud máte rádi slunečné a příjemné počasí.

Klimatická tabulka pro Sabirabad

Klimatická tabulka pro Sabirabad ukazuje průměrné teploty, srážky, sníh a UV index za měsíc. Tabulka poskytuje přehled o průměrných denních a nočních teplotách v stupních Celsia, celkovém množství srážek v milimetrech, celkovém množství sněhu v centimetrech a UV indexu pro každý měsíc. Srážky jsou vždy měřeny jako voda, i když je to sníh nebo kroupy.

  Led Úno Bře Dub Kvě Čvn Čvc Srp Zář Říj Lis Pro
Max. teplota (°C) 10 11 15 21 28 34 35 35 29 22 16 11
Min. teplota (°C) 0 1 4 8 14 19 21 21 17 11 6 2
Srážky
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
Srážky (mm) 82 144 148 81 134 86 73 50 81 129 111 151
Sníh (cm) 5,9 8,2 0,7 0 0 0 0 0 0 0 0 1,3
UV index 4 4 6 8 8 9 9 8 6 5 4 3

Klikni na název měsíce pro více detailů o počasí, jako jsou průměry počasí za den a teploty a srážky za poslední roky v tomto měsíci.

  • Průměrná roční teplota: 23°C
  • Nejvyšší teplota: 35°C v Červenec a Srpen
  • Nejnižší teplota: 10°C v Leden
  • Srážky*: 1270 mm za rok, průměrně 106 mm za měsíc
  • Sněhové srážky: 17 cm za rok
  • Nejsušší měsíce: 50 mm v Srpen, 73 mm v Červenec a 81 mm v Duben
  • Nejdeštivější měsíce: 151 mm v Prosinec, 148 mm v Březen a 144 mm v Únor

*Srážky jsou měřeny jako kombinace deště, sněhu a krup

Průměrná teplota za měsíc v Sabirabad

Tento graf ukazuje průměrné maximální teploty za měsíc v Sabirabad, Ázerbájdžán. Teploty jsou uvedeny ve stupních Celsia a průměr je vypočítán na základě naměřených teplot za měsíc z posledních let.

Teplota za měsíc v Sabirabad, Ázerbájdžán,

Průměrné srážky za měsíc v Sabirabad

Tento graf ukazuje, kolik srážek v průměru spadne za měsíc v Sabirabad, Ázerbájdžán. Srážky jsou vždy měřeny jako voda, i když je to sníh nebo kroupy. To usnadňuje porovnání, kolik srážek spadlo, bez ohledu na jejich formu. Množství srážek je měřeno v milimetrech a průměr je vypočítán na základě naměřených srážek za měsíc z posledních let.

Srážky za měsíc v Sabirabad, Ázerbájdžán,

Průměrné sněžení za měsíc v Sabirabad

Tento graf ukazuje, kolik sněhu v průměru spadne za měsíc v Sabirabad, Ázerbájdžán. Množství sněhu je měřeno v centimetrech a průměr je vypočítán na základě naměřeného sněhu za měsíc z posledních let.

Sněžení za měsíc v Sabirabad, Ázerbájdžán,

Průměrný UV index za měsíc v Sabirabad

Tento graf ukazuje průměrný UV index za měsíc v Sabirabad, Ázerbájdžán. UV index udává intenzitu ultrafialového záření a pohybuje se od 0 do maximálně 11.

UV index za měsíc v Sabirabad, Ázerbájdžán,

Teplota za rok v Sabirabad

Tento graf ukazuje průměrnou roční teplotu v Sabirabad, Ázerbájdžán. Roční teplota, vyjádřená ve stupních Celsia, je průměrná teplota všech dvanácti měsíců v roce dohromady.

Teplota za rok v Sabirabad, Ázerbájdžán,

Celkové srážky za rok v Sabirabad

Tento graf ukazuje celkové roční srážky za posledních 10 let v Sabirabad, Ázerbájdžán. Celková roční srážka, měřená v milimetrech, je součet srážek za dvanáct měsíců v roce.

Srážky za rok v Sabirabad, Ázerbájdžán,

Roční množství sněhu v Sabirabad

Tento graf zobrazuje celkové množství sněhu, které napadlo v Sabirabad, Ázerbájdžán, za posledních 10 let. Roční množství sněhu, měřeno v centimetrech, je součtem sněhu, který napadl během dvanácti měsíců daného roku.

Roční sněžení v Sabirabad, Ázerbájdžán,

Zkušenosti s počasím v Sabirabad

Byl jsi v Sabirabad?

Poděl se o své zkušenosti s počasím v Sabirabad.

Tvůj e-mail nebude zveřejněn v recenzi a nebude předán třetím stranám.

Průměrné měsíční počasí v Sabirabad

Klikněte na měsíc níže a podívejte se podrobně, jaké je obvyklé počasí v Sabirabad a co můžete očekávat. Na základě historických údajů o počasí v Sabirabad si můžete pro každý den v měsíci prohlédnout průměrnou teplotu, srážky, vítr a UV index.

Terug naar boven