Hledat Menu

Jaké je klima v Sankt Vith?

Současné klima Sankt Vith se vyznačuje průměrnými měsíčními teplotami, které se během dne pohybují od maxima 21°C do minima 3°C. Průměrná roční teplota je kolem 13°C. V noci se teploty během chladných měsíců pohybují kolem -1°C a v teplejších měsících kolem 11°C.

Nejvyšší teplota v Sankt Vith za posledních 10 let byla 36°C v Červenec 2019. Nejnižší denní teplota byla -8°C v Únor 2021.

Ročně v Sankt Vith spadne průměrně 1091 mm srážek. Z toho přibližně 49 cm připadá na sněžení. Pro srovnání, Praha přijme 590 mm srážek ročně.

Chceš vědět víc o klimatu v jiných částech Belgie? Podívej se také na klima a počasí míst jako Ardennes, Bruges, Antwerp nebo prozkoumej další destinace v Belgie.

Nejlepší čas kdy jet do Sankt Vith?

Nejlepší čas na návštěvu Sankt Vith za slunečného počasí je Červen do Září. V této době jsou teploty příjemné a srážky nejsou příliš časté, což je ideální doba na návštěvu Sankt Vith. V ostatních měsících je příliš mnoho srážek nebo teploty nejsou ideální pro návštěvu, pokud máte rádi slunečné a příjemné počasí.

Klimatická tabulka pro Sankt Vith

Klimatická tabulka pro Sankt Vith ukazuje průměrné teploty, srážky, sníh a UV index za měsíc. Tabulka poskytuje přehled o průměrných denních a nočních teplotách v stupních Celsia, celkovém množství srážek v milimetrech, celkovém množství sněhu v centimetrech a UV indexu pro každý měsíc. Srážky jsou vždy měřeny jako voda, i když je to sníh nebo kroupy.

  Led Úno Bře Dub Kvě Čvn Čvc Srp Zář Říj Lis Pro
Max. teplota (°C) 3 5 8 12 16 20 21 21 18 13 8 5
Min. teplota (°C) -1 -1 1 3 6 11 12 12 9 7 3 1
Srážky
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
Srážky (mm) 129 98 86 51 71 86 102 100 76 76 87 129
Sníh (cm) 16 10 6,0 1,9 0,3 0 0 0 0 0,2 4,1 9,2
UV index 1 3 4 6 7 7 7 6 5 3 2 1

Klikni na název měsíce pro více detailů o počasí, jako jsou průměry počasí za den a teploty a srážky za poslední roky v tomto měsíci.

  • Průměrná roční teplota: 13°C
  • Nejvyšší teplota: 21°C v Červenec a Srpen
  • Nejnižší teplota: 3°C v Leden
  • Srážky*: 1091 mm za rok, průměrně 91 mm za měsíc
  • Sněhové srážky: 49 cm za rok
  • Nejsušší měsíce: 51 mm v Duben, 71 mm v Květen a 76 mm v Září
  • Nejdeštivější měsíce: 129 mm v Leden, 129 mm v Prosinec a 102 mm v Červenec

*Srážky jsou měřeny jako kombinace deště, sněhu a krup

Oblíbené destinace v Belgie

Objev klima těchto oblíbených destinací v Belgie.

Průměrná teplota za měsíc v Sankt Vith

Tento graf ukazuje průměrné maximální teploty za měsíc v Sankt Vith, Belgie. Teploty jsou uvedeny ve stupních Celsia a průměr je vypočítán na základě naměřených teplot za měsíc z posledních let.

Teplota za měsíc v Sankt Vith, Belgie,

Průměrné srážky za měsíc v Sankt Vith

Tento graf ukazuje, kolik srážek v průměru spadne za měsíc v Sankt Vith, Belgie. Srážky jsou vždy měřeny jako voda, i když je to sníh nebo kroupy. To usnadňuje porovnání, kolik srážek spadlo, bez ohledu na jejich formu. Množství srážek je měřeno v milimetrech a průměr je vypočítán na základě naměřených srážek za měsíc z posledních let.

Srážky za měsíc v Sankt Vith, Belgie,

Průměrné sněžení za měsíc v Sankt Vith

Tento graf ukazuje, kolik sněhu v průměru spadne za měsíc v Sankt Vith, Belgie. Množství sněhu je měřeno v centimetrech a průměr je vypočítán na základě naměřeného sněhu za měsíc z posledních let.

Sněžení za měsíc v Sankt Vith, Belgie,

Průměrný UV index za měsíc v Sankt Vith

Tento graf ukazuje průměrný UV index za měsíc v Sankt Vith, Belgie. UV index udává intenzitu ultrafialového záření a pohybuje se od 0 do maximálně 11.

UV index za měsíc v Sankt Vith, Belgie,

Teplota za rok v Sankt Vith

Tento graf ukazuje průměrnou roční teplotu v Sankt Vith, Belgie. Roční teplota, vyjádřená ve stupních Celsia, je průměrná teplota všech dvanácti měsíců v roce dohromady.

Teplota za rok v Sankt Vith, Belgie,

Celkové srážky za rok v Sankt Vith

Tento graf ukazuje celkové roční srážky za posledních 10 let v Sankt Vith, Belgie. Celková roční srážka, měřená v milimetrech, je součet srážek za dvanáct měsíců v roce.

Srážky za rok v Sankt Vith, Belgie,

Roční množství sněhu v Sankt Vith

Tento graf zobrazuje celkové množství sněhu, které napadlo v Sankt Vith, Belgie, za posledních 10 let. Roční množství sněhu, měřeno v centimetrech, je součtem sněhu, který napadl během dvanácti měsíců daného roku.

Roční sněžení v Sankt Vith, Belgie,

Zkušenosti s počasím v Sankt Vith

Byl jsi v Sankt Vith?

Poděl se o své zkušenosti s počasím v Sankt Vith.

Tvůj e-mail nebude zveřejněn v recenzi a nebude předán třetím stranám.

Průměrné měsíční počasí v Sankt Vith

Klikněte na měsíc níže a podívejte se podrobně, jaké je obvyklé počasí v Sankt Vith a co můžete očekávat. Na základě historických údajů o počasí v Sankt Vith si můžete pro každý den v měsíci prohlédnout průměrnou teplotu, srážky, vítr a UV index.

Oblíbené destinace v Belgie

Objev klima těchto oblíbených destinací v Belgie.

Terug naar boven