Hledat Menu

Jaké je klima v La Cañada?

Současné klima La Cañada se vyznačuje průměrnými měsíčními teplotami, které se během dne pohybují od maxima 24°C do minima 16°C. Průměrná roční teplota je kolem 19°C. V noci se teploty během chladných měsíců pohybují kolem 7°C a v teplejších měsících kolem 20°C.

Nejvyšší teplota v La Cañada za posledních 10 let byla 34°C v Květen 2017. Nejnižší denní teplota byla 4°C v Březen 2023.

Ročně v La Cañada spadne průměrně 875 mm srážek. Z toho přibližně 2,7 cm připadá na sněžení. Pro srovnání, Praha přijme 590 mm srážek ročně.

Chceš vědět víc o klimatu v jiných částech Peru? Podívej se také na klima a počasí míst jako Lima, Cusco, Machu Picchu nebo prozkoumej další destinace v Peru.

Nejlepší čas kdy jet do La Cañada?

Nejlepší čas na návštěvu La Cañada za slunečného počasí je Únor, Duben do Červenec, Říjen a Listopad. V této době jsou teploty příjemné a srážky nejsou příliš časté, což je ideální doba na návštěvu La Cañada. V ostatních měsících je příliš mnoho srážek nebo teploty nejsou ideální pro návštěvu, pokud máte rádi slunečné a příjemné počasí.

Klimatická tabulka pro La Cañada

Klimatická tabulka pro La Cañada ukazuje průměrné teploty, srážky, sníh a UV index za měsíc. Tabulka poskytuje přehled o průměrných denních a nočních teplotách v stupních Celsia, celkovém množství srážek v milimetrech, celkovém množství sněhu v centimetrech a UV indexu pro každý měsíc. Srážky jsou vždy měřeny jako voda, i když je to sníh nebo kroupy.

  Led Úno Bře Dub Kvě Čvn Čvc Srp Zář Říj Lis Pro
Max. teplota (°C) 17 24 17 22 20 18 18 17 17 21 18 16
Min. teplota (°C) 10 20 10 15 12 11 10 8 9 15 10 8
Srážky
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
DropletDroplet
Droplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
Srážky (mm) 185 63 166 49 46 17 7,2 21 61 17 91 151
Sníh (cm) 0,4 0 0,2 0 0,1 0 0,2 0,1 0,5 0 0,8 0,4
UV index 9 9 9 9 8 8 8 9 10 10 10 9

Klikni na název měsíce pro více detailů o počasí, jako jsou průměry počasí za den a teploty a srážky za poslední roky v tomto měsíci.

  • Průměrná roční teplota: 19°C
  • Nejvyšší teplota: 24°C v Únor
  • Nejnižší teplota: 16°C v Prosinec
  • Srážky*: 875 mm za rok, průměrně 73 mm za měsíc
  • Sněhové srážky: 2,7 cm za rok
  • Nejsušší měsíce: 7,2 mm v Červenec, 17 mm v Červen a Říjen
  • Nejdeštivější měsíce: 185 mm v Leden, 166 mm v Březen a 151 mm v Prosinec

*Srážky jsou měřeny jako kombinace deště, sněhu a krup

Oblíbené destinace v Peru

Objev klima těchto oblíbených destinací v Peru.

Průměrná teplota za měsíc v La Cañada

Tento graf ukazuje průměrné maximální teploty za měsíc v La Cañada, Peru. Teploty jsou uvedeny ve stupních Celsia a průměr je vypočítán na základě naměřených teplot za měsíc z posledních let.

Teplota za měsíc v La Cañada, Peru,

Průměrné srážky za měsíc v La Cañada

Tento graf ukazuje, kolik srážek v průměru spadne za měsíc v La Cañada, Peru. Srážky jsou vždy měřeny jako voda, i když je to sníh nebo kroupy. To usnadňuje porovnání, kolik srážek spadlo, bez ohledu na jejich formu. Množství srážek je měřeno v milimetrech a průměr je vypočítán na základě naměřených srážek za měsíc z posledních let.

Srážky za měsíc v La Cañada, Peru,

Průměrné sněžení za měsíc v La Cañada

Tento graf ukazuje, kolik sněhu v průměru spadne za měsíc v La Cañada, Peru. Množství sněhu je měřeno v centimetrech a průměr je vypočítán na základě naměřeného sněhu za měsíc z posledních let.

Sněžení za měsíc v La Cañada, Peru,

Průměrný UV index za měsíc v La Cañada

Tento graf ukazuje průměrný UV index za měsíc v La Cañada, Peru. UV index udává intenzitu ultrafialového záření a pohybuje se od 0 do maximálně 11.

UV index za měsíc v La Cañada, Peru,

Teplota za rok v La Cañada

Tento graf ukazuje průměrnou roční teplotu v La Cañada, Peru. Roční teplota, vyjádřená ve stupních Celsia, je průměrná teplota všech dvanácti měsíců v roce dohromady.

Teplota za rok v La Cañada, Peru,

Celkové srážky za rok v La Cañada

Tento graf ukazuje celkové roční srážky za posledních 10 let v La Cañada, Peru. Celková roční srážka, měřená v milimetrech, je součet srážek za dvanáct měsíců v roce.

Srážky za rok v La Cañada, Peru,

Roční množství sněhu v La Cañada

Tento graf zobrazuje celkové množství sněhu, které napadlo v La Cañada, Peru, za posledních 10 let. Roční množství sněhu, měřeno v centimetrech, je součtem sněhu, který napadl během dvanácti měsíců daného roku.

Roční sněžení v La Cañada, Peru,

Zkušenosti s počasím v La Cañada

Byl jsi v La Cañada?

Poděl se o své zkušenosti s počasím v La Cañada.

Tvůj e-mail nebude zveřejněn v recenzi a nebude předán třetím stranám.

Průměrné měsíční počasí v La Cañada

Klikněte na měsíc níže a podívejte se podrobně, jaké je obvyklé počasí v La Cañada a co můžete očekávat. Na základě historických údajů o počasí v La Cañada si můžete pro každý den v měsíci prohlédnout průměrnou teplotu, srážky, vítr a UV index.

Oblíbené destinace v Peru

Objev klima těchto oblíbených destinací v Peru.

Terug naar boven