Hledat Menu

Jaké je klima v Turkish Riviera?

Současné klima Turkish Riviera se vyznačuje průměrnými měsíčními teplotami, které se během dne pohybují od maxima 35°C do minima 15°C. Průměrná roční teplota je kolem 25°C. V noci se teploty během chladných měsíců pohybují kolem 7°C a v teplejších měsících kolem 26°C.

Nejvyšší teplota v Turkish Riviera za posledních 10 let byla 45°C v Červenec 2017. Nejnižší denní teplota byla -2°C v Únor 2020.

Ročně v Turkish Riviera spadne průměrně 914 mm srážek. Z toho přibližně 2,8 cm připadá na sněžení. Pro srovnání, Česko přijme 590 mm srážek ročně.

Klima Turkish Riviera je založeno na údajích o počasí z Antalya. Jiné lokality mohou mít odlišné počasí.

Nejlepší čas kdy jet do Turkish Riviera?

Nejlepší čas na slunečnou dovolenou v Turkish Riviera je Březen do Listopad. V této době jsou teploty příjemné a srážky nejsou příliš časté, což je ideální doba na návštěvu Turkish Riviera. V ostatních měsících je příliš mnoho srážek nebo teploty nejsou ideální pro návštěvu, pokud máte rádi slunečné a příjemné počasí.

Levné slunečné dovolené do Turkish Riviera Link

Klimatická tabulka pro Turkish Riviera

Klimatická tabulka pro Turkish Riviera ukazuje průměrné teploty, srážky, sníh a UV index za měsíc. Tabulka poskytuje přehled o průměrných denních a nočních teplotách v stupních Celsia, celkovém množství srážek v milimetrech, celkovém množství sněhu v centimetrech a UV indexu pro každý měsíc. Srážky jsou vždy měřeny jako voda, i když je to sníh nebo kroupy.

  Led Úno Bře Dub Kvě Čvn Čvc Srp Zář Říj Lis Pro
Max. teplota (°C) 15 16 19 22 25 30 35 34 29 27 22 17
Min. teplota (°C) 8 9 11 14 17 22 25 26 20 18 14 9
Srážky
DropletDropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
Droplet
DropletDroplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
Srážky (mm) 211 96 119 23 59 15 0,7 5,6 39 41 105 199
Sníh (cm) 0,7 0,9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1,2
UV index 4 5 5 6 6 6 7 5 5 4 4 3

Klikni na název měsíce pro více detailů o počasí, jako jsou průměry počasí za den a teploty a srážky za poslední roky v tomto měsíci.

  • Průměrná roční teplota: 25°C
  • Nejvyšší teplota: 35°C v Červenec
  • Nejnižší teplota: 15°C v Leden
  • Srážky*: 914 mm za rok, průměrně 76 mm za měsíc
  • Sněhové srážky: 2,8 cm za rok
  • Nejsušší měsíce: 0,7 mm v Červenec, 5,6 mm v Srpen a 15 mm v Červen
  • Nejdeštivější měsíce: 211 mm v Leden, 199 mm v Prosinec a 119 mm v Březen

*Srážky jsou měřeny jako kombinace deště, sněhu a krup

Naplánuj si svou příští dovolenou

Nenech si ujít nejlepší nabídky dovolených pro Turkish Riviera a podívej se, co pro tebe naši partneři mají.

Zkušenosti s počasím v Turkish Riviera

VynikajícíStarStarStarStarStar

Ideální pro milovníky slunce a pláží. Večery byly příjemně t... více

Rik

VynikajícíStarStarStarStarStar

Jasné, slunečné dny s velmi příjemnou průměrnou teplotou 25 ... více

Rianne

Oblíbené destinace v Turecko

Objev klima těchto oblíbených destinací v Turecko.

Průměrná teplota za měsíc v Turkish Riviera

Tento graf ukazuje průměrné maximální teploty za měsíc v Turkish Riviera, Turecko. Teploty jsou uvedeny ve stupních Celsia a průměr je vypočítán na základě naměřených teplot za měsíc z posledních let.

Teplota za měsíc v Turkish Riviera, Turecko,

Průměrné srážky za měsíc v Turkish Riviera

Tento graf ukazuje, kolik srážek v průměru spadne za měsíc v Turkish Riviera, Turecko. Srážky jsou vždy měřeny jako voda, i když je to sníh nebo kroupy. To usnadňuje porovnání, kolik srážek spadlo, bez ohledu na jejich formu. Množství srážek je měřeno v milimetrech a průměr je vypočítán na základě naměřených srážek za měsíc z posledních let.

Srážky za měsíc v Turkish Riviera, Turecko,

Průměrné sněžení za měsíc v Turkish Riviera

Tento graf ukazuje, kolik sněhu v průměru spadne za měsíc v Turkish Riviera, Turecko. Množství sněhu je měřeno v centimetrech a průměr je vypočítán na základě naměřeného sněhu za měsíc z posledních let.

Sněžení za měsíc v Turkish Riviera, Turecko,

Průměrný UV index za měsíc v Turkish Riviera

Tento graf ukazuje průměrný UV index za měsíc v Turkish Riviera, Turecko. UV index udává intenzitu ultrafialového záření a pohybuje se od 0 do maximálně 11.

UV index za měsíc v Turkish Riviera, Turecko,

Teplota za rok v Turkish Riviera

Tento graf ukazuje průměrnou roční teplotu v Turkish Riviera, Turecko. Roční teplota, vyjádřená ve stupních Celsia, je průměrná teplota všech dvanácti měsíců v roce dohromady.

Teplota za rok v Turkish Riviera, Turecko,

Celkové srážky za rok v Turkish Riviera

Tento graf ukazuje celkové roční srážky za posledních 10 let v Turkish Riviera, Turecko. Celková roční srážka, měřená v milimetrech, je součet srážek za dvanáct měsíců v roce.

Srážky za rok v Turkish Riviera, Turecko,

Roční množství sněhu v Turkish Riviera

Tento graf zobrazuje celkové množství sněhu, které napadlo v Turkish Riviera, Turecko, za posledních 10 let. Roční množství sněhu, měřeno v centimetrech, je součtem sněhu, který napadl během dvanácti měsíců daného roku.

Roční sněžení v Turkish Riviera, Turecko,

Zkušenosti s počasím v Turkish Riviera

Počasí v Turkish Riviera je průměrně hodnoceno 3,9 z 5 hvězdiček od 11 návštěvníků. Byl jsi v Turkish Riviera? Poděl se o své zkušenosti s počasím a pomoz tak ostatním návštěvníkům.

Napiš vlastní hodnocení Down

Zkušenost s počasím: Dobré StarStarStarStar

Listopad na Turecké riviéře byl příjemný se slunečnými dny a teplotami kolem 20 stupňů - ideální pro odpočinek na pláži. Občas pršelo, ale většinou bylo sucho a mírný déšť.— Tento text byl automaticky přeložen do češtiny

Zkušenost s počasím: Dobré StarStarStarStar

Červenec na Turecké riviéře je slunečný a teplý, ideální pro milovníky pláží. Jedinou nevýhodou je velké horko; zejména odpoledne mohou teploty dosahovat až 40 stupňů.— Tento text byl automaticky přeložen do češtiny

Zkušenost s počasím: Dobré StarStarStarStar

Jasně modrá obloha a teploty až 30 °C navodily letní atmosféru. Byly však i dny s nečekaným deštěm. Celkově však počasí přálo.— Tento text byl automaticky přeložen do češtiny

Zkušenost s počasím: Průměrné StarStarStar

Duben na Turecké riviéře byl plný očekávání, dny se střídaly se sluncem a deštěm. Přes den bylo dost horko na dovolenou na pláži, ale večer se ochladilo. Ideální pro lidi, kteří nechtějí extrémní horko, ale jsou nevyzpytatelní vůči okolí.— Tento text byl automaticky přeložen do češtiny

Zkušenost s počasím: Průměrné StarStarStar

Přes den jste si mohli užívat krásného slunečního svitu, ale v noci bylo docela chladno. Pro dovolenou na pláži to není ideální, ale pro odpočinek je to vhodné.— Tento text byl automaticky přeložen do češtiny

Zkušenost s počasím: Vynikající StarStarStarStarStar

Ideální pro milovníky slunce a pláží. Večery byly příjemně teplé. Středomořský ráj!— Tento text byl automaticky přeložen do češtiny

Zkušenost s počasím: Vynikající StarStarStarStarStar

Jasné, slunečné dny s velmi příjemnou průměrnou teplotou 25 °C byly každý den jako stvořené pro pláž. Určitě 5 hvězdiček!— Tento text byl automaticky přeložen do češtiny

Zkušenost s počasím: Průměrné StarStarStar

V únoru bylo na Turecké riviéře mírné počasí. Přestože bylo slunečných hodin poměrně dost, rozhodně se nejednalo o plážové počasí. Směs slunce a mraků s občasným deštěm.— Tento text byl automaticky přeložen do češtiny

Zkušenost s počasím: Dobré StarStarStarStar

Sice nikdy nesvítilo slunce, ale rozhodně nebyla ani zima s občasnou dešťovou přeháňkou. Na posezení je to fajn.— Tento text byl automaticky přeložen do češtiny

Zkušenost s počasím: Průměrné StarStarStar

Dny s příjemným slunečním svitem, ideální pro pěší turistiku, ale stále příliš chladné pro návštěvu pláže. Pohodovou atmosféru narušilo několik deštivých dnů.— Tento text byl automaticky přeložen do češtiny

Zkušenost s počasím: Vynikající StarStarStarStarStar

Skvělá teplota a klima ideální pro lidi s osteoartritidou, dnou!!!— Tento text byl automaticky přeložen do češtiny

Byl jsi v Turkish Riviera?

Poděl se o své zkušenosti s počasím v Turkish Riviera.

Tvůj e-mail nebude zveřejněn v recenzi a nebude předán třetím stranám.

Průměrné měsíční počasí v Turkish Riviera

Klikněte na měsíc níže a podívejte se podrobně, jaké je obvyklé počasí v Turkish Riviera a co můžete očekávat. Na základě historických údajů o počasí v Turkish Riviera si můžete pro každý den v měsíci prohlédnout průměrnou teplotu, srážky, vítr a UV index.

Oblíbené destinace v Turecko

Objev klima těchto oblíbených destinací v Turecko.

Terug naar boven